Если Вы вышли на данную страницу по ссылке поискового сервера и не нашли нужный Вам документ, перейдите на страницу "Нормативная база "Законодательство Украины" от LICASOFT" и поищите документ там.
Используемая на сайте база данных не содержит предыдущих редакций документа, приложений, бланков.
Данная информация содержится в комплектах "Элит" и "Профессионал".
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 24 вересня 2008 р. N 848 Київ Про затвердження критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності, яка підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду Відповідно до статті 5 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" ( 877-16 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є: 1. Затвердити критерії оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності, яка підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду, згідно з додатком. 2. Державному комітетові ветеринарної медицини у тримісячний строк привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цією постановою. Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО Інд. 22 Додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. N 848 КРИТЕРІЇ оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності, яка підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду 1. Критеріями оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності, яка підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду, є: можливість виникнення біологічних, хімічних, фізичних ризиків, пов'язаних з вирощуванням (виробництвом) продукції; рівень складності наслідків, виявлених під час проведення протиепізоотичних та інших запобіжних заходів. 2. Установлюється три ступені ризику - високий, середній та незначний. 3. До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб'єкти, в управлінні (власності, володінні, користуванні) яких перебувають об'єкти, що використовуються для: розведення, вирощування, утримання та/або обігу сільськогосподарських тварин, птиці, риби та інших гідробіонтів; заготівлі та/або переробки сировини тваринного походження; забою тварин, первинної переробки та виробництва необроблених харчових продуктів; ведення племінної справи у тваринництві; зберігання сировини та продукції тваринного походження (бази, склади, холодильники, холодокомбінати тощо); провадження виставкової діяльності, проведення аукціонів і функціонування ринків; виробництва та/або обігу кісткового, кров'яного, рибного, м'ясо-кісткового борошна; утилізації трупів тварин та продуктів тваринного походження (ветсанутильзаводи); вирощування, утримання та/або обігу домашніх, диких, екзотичних, зоопаркових, циркових тварин, хутрових звірів; оптової, роздрібної торгівлі необробленою тваринницькою харчовою продукцією. 4. До суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику належать суб'єкти, в управлінні (власності, володінні, користуванні) яких перебувають об'єкти, що використовуються для; виробництва кормів рослинного походження, комбікормів та преміксів, кормів для непродуктивних тварин, відходів цукрової, олійної, пивної промисловості; переробки продукції бджільництва, технічної продукції тваринного походження; зберігання кормів, кормових сумішей і преміксів. 5. До суб'єктів господарювання з незначним ступенем ризику належать суб'єкти, в управлінні (власності, володінні, користуванні) яких перебувають об'єкти, що використовуються для вирощування непродуктивних тварин, та інші суб'єкти господарювання, які не належать до суб'єктів господарювання з високим та середнім ступенем ризику. 6. Планові перевірки суб'єктів господарювання проводяться: з високим ступенем ризику - не частіше чотирьох разів на рік; із середнім ступенем ризику - не частіше двох разів на рік; з незначним ступенем ризику - один раз на рік.